Условия за връщане на стока

Имате право да върнете продукта в срок от 14 календарни дни от датата на получаване / отнася се за стоки, закупени чрез продажба от разстояние. Съгласно закона за защита на потребителите клиентът няма право да се отказва от договор за продажба на стоки, който е сключен в магазина. Член 55 , ал. 1 от Закона за защита на потребителите се прилага единствено за договори, сключени от разстояние, при положение, че изявлението от клиента е направено в сроковете и при условията на Закона / съгласно чл.55 , ал. 1 срокът е 7 (седем) работни дни , считано от получаването на стоката от клиента. Съгласно чл. 55 , ал. 7 от Закона за защита на потребителите, при отказ от договора за продажба, сключен от разстояние, потребителят е длъжен да съхранява получената стока, нейното качество и безопасност.

За надлежно упражняване на правото си на отказ, клиентът следва да предостави на ХБ ДИЗАЙН ЕООД стоката във вида, в който я е получил, с ненарушена опаковка и неизползвана, придружена от всички оригинални документи и гаранционни стикери. В случай, че е нарушена опаковката, стоката е използвана, свалени са гаранционните стикери или части от тях, както и при не представяне на необходимите документи, клиентът няма право да се откаже от договора, както и да получи обратно платената сума. Рекламациите се предявяват в обекта, от който е закупена стоката, а в случай на продажба от разстояние – по пощата или с куриер. ЗЗП не важи и не се прилага за клиенти, които са юридически лица.

Закона е създаден, за да обслужва интересите на физическите лица и затова само те могат да се възползват от него.

Стоката се изпраща (връща) без наложен платеж до адреса за връщане, посочен в стоковата разписка, която получавате при закупуването на продукта. За клиенти със стандартен акаунт в сайта или гости, след преглед на стоката от наш служител ще се свържем с вас в рамките на 2-3 работни дни за уточняване на последващи действия (замяна на продукта или възстановяване на сумата).

За клиенти с търговски акаунт в сайта, след преглед на стоката, размера на сумата на върната стока се приспада при следваща поръчка или чрез замяна на стоката.

Всички куриерски такси за връщането на продукт са изцяло за сметка на купувача, независимо от причината за връщане.

Стоки върнати с наложен платеж или куриерска услуга за сметка на ХБ ДИЗАЙН ЕООД, няма да бъдат приемани.

Пратките следва да бъдат изпращани до следния получател и адрес:

ХБ ДИЗАЙН ЕООД (лице: служител)

ул. Кирил и Методи 15 (Монопола)

Гр. Гоце Делчев

Тел: 0876 804 794

За повече информация, моля свържете се с нас.

Магазин

Магазин